Primaria Schela

Primaria Comunei
SCHELA
- judeţul Galaţi -

Primaria Schela

EducatieCopii la scoala din Schela

Reconstructia scolii din Schela

Gradinita
In comuna nu exista cresa. Majoritatea femeilor sunt casnice si au grija de copiii lor in primii 4 ani. Cind copilul are 4 ani el poate merge la gradinita sau nu. Optiunea este la latitudinea parintilor. In comuna exista 2 gradinite, cite una in fiecare sat. Gradinita din Schela are 100 de copii, de care au grija 4 educatoare. In Negrea, o educatoare au grija de 30 de copii. Copiii merg la gradinita intre orele 8-12. La gradinita invata jocuri, isi formeaza primele deprinderi si fac exercitii pregatitoare pentru scoala.

Scoala primara
De la 6-7 ani copiii merg la scoala. Fiecare sat are scoala de invatamant primar. Scoala primara din Schela are 160 de copii, iar cea din Negrea -40 de copii. Copiii parcurg 4 clase, cite una in fiecare an. Fiecare grupa de copii are un invatator, care preia copiii din primul an si ii duce pina in anul 4. In Schela sunt 8 invatatori. In Negrea sunt 2 invatatori. Fiecare dintre ei lucreaza cu cite 2 grupe de copii.

Scoala secundara
Dupa absolvirea celor 4 ani de invatamant primar, copiii trec in treapta urmatoare- invatamantul secundar. Acest lucru se intampla cind ei au in jur de 10 ani. Satul Negrea nu are scoala secundara. Copiii merg la scoala din Schela. Primaria pune la dispozitia lor un minibus pentru transport. Scoala secundara din Schela are 180 de copii. Pentru ei lucreaza 12 profesori, care predau discipline diferite. Doi dintre profesori locuiesc in comuna. Restul locuiesc in orasul Galati si vin in fiecare zi la Schela cu un mijloc de transport pus la dispozitie de Primarie.

Copii la scoala din Negrea

Colectivul de profesori de la Scoala din Schela
Liceu sau scoala de meserii
Dupa absolvirea celor 8 clase, copiii din comuna au trei variante: fie merg la liceu, fie la o scoala de meserii, fie raman acasa sa-si ajute parintii, intrerupand studiile.Procentul aproximativ al copiilor din Schela care se inscriu anual la liceu este de 30% (15% la licee de stat si 15% la licee particulare). Cam 40% dintre copiii merg la scolile de meserii, iar restul de 30% abandoneaza sistemul educational. Dintre cei 30% care se inscriu la liceu, majoritatea sunt fete. 

CulturaCaminul cultural

Caminul cultural
Caminul Cultural din Schela s-a infiintat in 1939, la initiativa lui Constantin Frunza, pe atunci elev la Liceul Vasile Alecsandri din Galati. Astazi, in incinta Caminului Cultural din Schela se organizeaza, ocazional, spectacole si manifestari culturale sub tutela Primariei. Caminul Cultural are propria lui formatie de dansuri populare, "Florile Lozovei".Unul dintre dansurile traditionale specifice satului Schela este "gianparaua", un dans tipic dobrogean.
De asemenea, in interiorul caminului cultural functioneaza si o biblioteca

Biblioteca Schela


.

Informatii contact

Comuna Schela, Judeţul Galaţi
Telefon: 0236-828100
Fax: 0236-828165
Cod postal 807265
primariaschela@yahoo.com

INFORMATII

galerie foto

Conditii Meteo

Ournet.ro

TRANSPARENTA

SISOP

Copyright © Primaria Schela

Design by PublicSoft.Info