Primaria Schela

Primaria Comunei
SCHELA
- judeţul Galaţi -

Primaria Schela

ReligieBiserica din Schela
Religia traditionala
Desi stramosii celor care au fondat cele doua sate, Schela si Negrea, proveneau din zone diferite, ei aveau aceeasi religie: cea ortodoxa. Ambele comunitati au inceput construirea bisericilor in acelasi an:1908, contractand acelasi constructor. Prima care a fost gata a fost cea din satul Negrea, 1910. Receptia bisericii din Schela s-a facut in primavara anului 1913. Asadar religia traditionala in comuna este cea ortodoxa. Mai mult de 80% din populatia actuala s-a declarat ortodoxa la ultimul recensamant.
Alte credinte religioase
De-a lungul timpului, cautandu-si identitatea religioasa, locuitorii din cele 2 sate au aderat si la un alt cult denumit "Cultul Penticostal", cult care nu este foarte diferit de religia ortodoxa.
Credinciosii ortodocsi din Schela se duc la biserica de cel putin 2 ori pe an, in noaptea de Pasti si in Ajunul Craciunului si ocazional, la sarbatori, botezuri, cununii religioase si la inmormantari. In mod normal, la slujbele de duminica dimineata participa cam 5 % din enoriasi, in general aceiasi.

Biserica din Negrea


Iconostas

Bolta bisericii din Negrea

Icoana in biserica din Negrea

Icoana in biserica din Negrea

.

Informatii contact

Comuna Schela, Judeţul Galaţi
Telefon: 0236-828100
Fax: 0236-828165
Cod postal 807265
primariaschela@yahoo.com

INFORMATII

galerie foto

Conditii Meteo

Ournet.ro

TRANSPARENTA

SISOP

Copyright © Primaria Schela

Design by PublicSoft.Info